Welkom op de website van Afdeling A11 van de Veron. A11 is de afdeling voor Zuidoost-Drenthe. Onze afdeling telt ongeveer 125 leden.

Op deze website kun je informatie vinden over onze afdeling, maar ook over zendamateurisme in de breedste zin van het woord.

Kijk rustig rond en laat je inspireren door de vele voorbeelden van mogelijkheden die deze mooie hobby biedt!

Mills on the air 2024

Het komend weekend vindt weer het “Mills on the air” evenement plaats. Het hele weekend zijn er vanuit verschillende molens zendamateurs actief, om verbindingen te maken en bezoekers enthousiast te maken voor deze hobby.

Vanuit onze afdeling zijn Marijn en Jarno op zaterdag 11 Mei aanwezig in de Bentermolen in Dalen. Marijn heeft de HF set mee om met onze clubcall verbindingen te kunnen maken.

Het is natuurlijk leuk als er wat bezoekers langskomen om te zien hoe het één an ander in z’n werk gaat.

Voel je welkom om een kijkje te nemen. De molen is te vinden net buiten het dorp, aan de weg tussen Dalen en Coevorden.

Lezing 5 Juli

Voor de afdelingsavond die gepland is voor 5 Juli, is onze secretaris in gesprek met Roel de Jonge, PA5RJ. Roel kan ons op deze avond het één en ander bijbrengen over het gebruik van software voor het ontwikkelen van printplaten. Hiermee zal deze afdelingsavond wat meer het karakter krijgen van een workshop. Zeker voor de zelfbouwers onder ons, zal dit een zeer interessante lezing worden! Het enige wat hiervoor van de deelnemers gevraagd zal worden is het meenemen van een eigen laptop. De benodigde software wordt door Roel verstrekt.

Roel heeft de workshop onder anderen ook op de afdeling in Meppel gegeven en daar was het een groot succes.

In de Facebookgroep waar veel informatie over onze afdeling geplaatst wordt is een onderwerp hierover aangemaakt. Wetende dat er een aantal leden van de afdeling hier geen gebruik van maakt, en het voor Roel interessant is om te weten of er animo voor is, is er de mogelijkheid om een bericht naar de secretaris of webmaster te sturen via de contactformulieren op deze website.

 

De laatste RTTY Bulletins: